RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Domaći proizvodi i slatkiši najtraženiji na „Winterfestu“

Marijana Tolimir | 26. decembar 2017. | 13:50 | Turizam

Domaći proizvodi i slatkiši najtraženiji na „Winterfestu“

Nova godina je sve bliže i praznična euforija već je zavladala gradom. Naša ekipa je proveravala koliko je božićno – novogodišnji vašar posećen, ali i šta naši sugrađani najviše kupuju.

Miris kuvanog vina, pečenih kolača, ali i pečenja širi se centrom grada. Tradicionalni vašar „Winterfest“ uz okićen centra grada, upotpunjuje prazničnu atmosferu, a Subotičani ni ove godine nisu propustili priliku da pazare, kako su nam rekli, najviše domaće proizvode, naročito slatkiše.

Vašari su retke prilike kada mogu da kupe prave, starinske bonbone, a prema rečima prodavaca, naši sugrađani rado svraćaju na njihov štand.

Već sedam godina na vašaru prodaje i Čedomir Pađen, koji ne propušta ni jednu veću manifestaciju, ali kaže da je „Winterfest“ najbolja prilika za prodaju. Sve na Čedomirovom štandu sami su napravili on i njegova supruga i kaže da je to upravo ono što Subotičani prepoznaju.

Priliku da svoje bližnje obraduju nekim ručno izrađenim i unikatnim poklonom, ali i da još uživaju u domaćoj hrani i slatkišima, posetioci će imati priliku sve do 13. januara, koji je poslednji radni dan „Winterfesta“.

Ostale vesti iz ove kategorije