RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Rast broja turista i noćenja u Subotici i na Paliću, za novu godinu kapaciteti odlično popunjeni

Bojan Nikolić | 28. decembar 2017. | 12:09 | Turizam

Rast broja turista i noćenja u Subotici i na Paliću, za novu godinu kapaciteti odlično popunjeni

Subotica i Palić  mogu se pohvaliti rastom broja turista i ostvarenih noćenja, a i za novogodišnju noć kapaciteti su popunjeni.

Secesija, Palić, vinski, gastronomski, dentalni, seoski i konferencijski turizam, tokom godine privukli su zavidan broj turista u naš grad. Zabeležen je rast  od 5,5 odsto dok je broj noćenja povećan za 1,4 odsto. Tradicionalno, najviše turista je iz država regiona ali se beleži rast gostiju iz Poljske, Italije i Nemačke.

„Struktura je takva da je nažalost broj domaćih turista u opadanju dok je broj stranih turista prilično povećan i kreće se na nivou od 13,5 odsto.“ rekao je Nešo Radulović, v.d. direktor TO Subotice

U Turističkoj organizaciji zadovoljni su popunjenošću turističkih kapaciteta  povodom predstojećih novogodišnjih praznika. U Subotici i na Paliću 2018. godinu dočekaće grupe turista iz Mađarske, Rumunije, Bugarske kao i brojni domaći turisti koji uglavnom dolaze iz Beograda, Čačka i drugih većih gradova.

„Prema našim podacima svi hotelski kapaciteti su popunjeni. Slobodnih kapaciteta ima uglavnom u privatnim smeštajima ali prema dosadašnjim rezervacijama i hotelijeri i mi u Turističkoj organizaciji zadovoljni smo sa popunjenosti i verujemo da će novogodišnji praznici u Subotici biti dočekani na pravi način.“ izjavio je Nešo Radulović, v.d. direktor TO Subotice

Subotica je jedinstvena u Srbiji sa svojim brendom dnevnih žurki za doček Nove godine, što u brojne lokale i klubove privuče veliki broj mladih ali i turista koji žele da osete tu atmosferu. Turistima je zanimljiv i program na centralnom gradskom trgu, na salašima i u vinarijama kao i u brojnim ugostiteljskim objektima, koji su spremni da gostima pruže nezaboravan provod.

Ostale vesti iz ove kategorije