RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Zimovanje sve popularnije među sugrađanima

Bojan Nikolić | 18. januar 2018. | 13:15 | Turizam

Zimovanje sve popularnije među sugrađanima

Zimska turistička sezona na planinama u punom je jeku. Kako smo saznali u turističkim agencijama, Subotičani kojima materijalna situacija to dozvoljava,  godišnji odmor provode u skijaškim centrima u Srbiji i inostranstvu ali su im zanimljive i  banje kao i daleke, toplije  destinacije.

Naši sugrađani su u najvećem broju zainteresovani za domaće planinske centre. Najatraktivniji i najpopularniji je Kopaonik koji je pravi raj za skijaše, dok je na drugom mestu Zlatibor, pogodniji za porodicu sa mlađom decom ali i za one starije. Turiste iz našeg grada ove godine možete pronaći i u Bugarskoj u popularnim skijaškim centrima Bansko i Borovec,  ali i na Jahorini, koja je tradicionalno popularna među onima koji vole zimske sportove. Zbog visokih cena smeštaja i ski pasa, za skijaške centre širom Alpa odlučuje se mali broj naših sugrađana.

„Što se tiče ovogodišnje zimske turističke sezone koja je uveliko u jeku, interesovanje Subotičana generalno za zimovanja kao i za wellnes je veliko. Beleži se porast interesovanja za brojne destinacije, i definitivno u odnosu na prošlu godinu, više sugrađana se okreće zimovanju i wellnesu. Kada govorimo o zimovanju najpopularniji je Kopaonik, a naravno popularan je i Zlatibor.“ rekla je Suzana Lukač, Turistička agencija SAM

U tekućoj zimskoj sezoni,  Subotičani su zainteresovani i za aranžmane u slovenačkim i mađarskim banjama. Oni koji ne vole sneg i hladnoću, spas od niskih temperatura traže na destinacijama gde je uveliko leto pa su trenutno najpopularniji Tajland i Zanzibar, koji su nižim cenama privukli veliki broj turista.

Iako u turističkim agencijama kažu da je interesovanje za zimske aranžmane veliko, Subotičani koje smo danas anketirali kažu da ove godine ne razmišljaju o zimovanju, prvenstveno zbog finansijskih razloga.

ANKETA

Veliki broj naših sugrađana koji uspevaju da uštede koji dinar za putovanje tokom godišnjeg odmora, ipak se pre opredeljuje za letovanje nego za zimovanje. Kako bi prošli što jeftinije, mnogi već sada uplaćuju aranžmane i to uglavnom za letovališta u Grčkoj i Turskoj, u kojima će se, prema rečima turističkih radnika, predstojećeg leta tražiti ležaj više.

Ostale vesti iz ove kategorije