RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Nastavak radova na uređenju Turističkog centra Palić

Bojan Nikolić | 5. februar 2018. | 14:14 | Turizam

Nastavak radova na uređenju Turističkog centra Palić

Na osnovu javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja koji je raspisala Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Subotica je dobila 55,3 miliona dinara za projekat izgradnje turističke infrastrukture na Paliću.

Dobijena sredstva opredeljena su za uređenje i urbano opremanje Velikog parka na Paliću u okviru Master plana, kao i za nastavak izgradnje pešačke staze duž obale jezera Palić.

Gradu Subotici je odobreno 55,3 miliona dinara po projektu koji je Park Palić dao. U pitanju je nastavak sređivanja staza u Velikom parku. Prethodne godine smo dosta toga uradili a ove godine planiramo još veći projekat. Sa tim para mi ćemo srediti 90 odsto staza koje će se po projektu napraviti sa klinkerom (crvena opeka prim. aut.) tako da veći deo Velikog parka biće sređen.“ rekao je Nebojša Daraboš, direktor Park Palić

Pored uređenja parka i šetališta, nastavljaju se radovi na rekonstrukciji Letnje pozornice, Velike terase i Muškog štrada, sve u cilju uređenja  Palića za predstojeće manifestacije i letnju turističku sezonu.

„Uskoro će druga faza radova na Letnjoj pozornici u kojoj ćemo u potpunosti završiti javne toalete, proširićemo ulaz i biće još dosta radova koji će biti vidljivi. U planu je da do maja bude gotova Letnja pozornica kako bi se mogla koristiti dolaskom lepšeg vremena i to mnogo intezivnije tokom godine. Takođe planiramo da završimo klimatizaciju objekta Velika terasa koja će biti gotova maja odnosno juna. Uskoro ćemo raspisati javnu nabavku a potom ćemo pristupiti i sređivanju mola na Muškom štrandu, koji je dosta devastiran. Sredstva su obezbeđena od Pokrajinske Vlade i Grada. Radićemo i na sređivanju tornja i mola za veslače na zapadnoj obali. U ovom trenutku rasoilažemo sa 90 miliona dinara za sve ove investicije, a očekujemo tokom ove godine da kroz brojne konkurse obezbedimo još sredstava.“  izjavio je Nebojša Daraboš, direktor Park Palić

Preduzeće Park Palić planira u ovoj godini intenzivnije predstavljane turističke ponude na brojnim sajmovima širom Evrope. Pored sajmova u Beogradu, Novom Sadu i Budimpešti na kojima tradicionalno učestvuju sa Turističkom organizacijom Grada, u planu je zajednički nastup sa Turističkom organizacijom Vojvodine i Turističkom organizacijom Srbije u Berlinu, Kanu i Londonu. Palić je jedinstven po secesiji, miru, manifestacijama, a turistima su takođe zanimljivi salaši sa gastronomskom ponudom i vinski turizam koji je poslednjih godina u ekspanziji.

 

Ostale vesti iz ove kategorije