RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Održano predavanje o Zanzibaru – dragulju Indijskog okeana

Bojan Nikolić | 6. mart 2018. | 14:00 | Turizam

Održano predavanje o Zanzibaru – dragulju Indijskog okeana

Subotičani su sinoć u Klubu putnika Fondacije „Danilo Kiš“ imali priliku da dožive Tanzaniju, kao i da se detaljnije upoznaju sa jednim od hitova svetskog turizma  - ostrvom Zanzibar, zahvaljujući iskustvima i putopisima turizmologa Nemanje Mutića.

Od Kilimandžara i safarija pa do Dar es Salama i Zanzibara, Tanzanija poslednjih godina privlači veliki broj zaljubljenika u netaknutu prirodu, avanturista koji žele novo, nestandardno i neobično. Nemanja je vođen tom idejom i željom da detaljnije upozna istok Crnog kontinenta, pošao put ostrva Zanzibara na kom se sudaraju različite kulture, gde je priroda jedinstvena i netaknuta a narod Masai izaziva divljenje.

„Afrika kao kontinent je izuzetno surova ali i lepa. Definitivno je destinacija za posetiti i sve što doživite tamo, biće bogato iskustvo. Sama Tanzanija odnosno Zanzibar predstavlja idealan odmor za period od 12 dana gde pored plaže kroz izlete možete da vidite svu floru i faunu koju u Evropi nećete videti a pri tome imate i mnogobrojne začine koje možete priuštiti jer je Zanzibar zemlja začina. Generalno svaki korak je tamo drugačiji i priroda je neopisiva. Mene je lično bez teksta ostavio razgovor sa pripadnikom Masai plemena gde sam u razgovoru sa mladićem od dvadesetak godina upoređivao naše živote i meni je neshvatljivo kako živimo u istom prostoru i vremenu ali nam se životi bukvalno nikako ne poklapaju.“ objašnjava deo svojih iskustava Nemanja Mutić, turizmolog

Tokom 90 minuta Nemanjinog  predavanja kroz priču, fotografije i video zapise, publika je sebi stvorila sliku o udaljenom ostrvu, državi i narodu koji su im delovali pomalo nestvarno iako zajedno delimo istu planetu.

Otvaranjem prema svetu, dragulj Indijskog okeana postao je popularan i kod srpskih turista koji mogu sebi da priušte putovanje na istok Afrike, a u poslednje vreme turističke agencije kroz paket aranžman nude i trodnevne safari ture i posetu najvećem gradu Tanzanije Dar es Salamu.

Ostale vesti iz ove kategorije