RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Poljoprivreda

Organski info dan u Novom Sadu

Karolina Bašić | 18. mart 2018. | 14:24 | Poljoprivreda

Organski info dan u Novom Sadu

Sa ciljem promocije organskih proizvoda i edukacije stanovništva o prepoznavanju istih, u organizaciji Udruženja Terra’s prošle nedelje održan je Organski info dan u prodavnici „Zdravologija“ u Novom Sadu.

Prodavnica organske hrane „Zdravologija“ u Novom Sadu počela je sa radom pre manje od godinu dana. U njoj se mogu naći organski proizvodi kao što su sveže voće, povrće, jaja, meso i veliki izbor drugih namirnica. Prema rečima zaposlenih, Novosađani najčešće nisu informisani ili su skeptični prema organskim proizvodima, pa im je pored usluge potrebna i edukacija.

Cilj Organskih info dana je informisanje potrošača kako da prepoznaju organski proizvod odnosno da se upoznaju sa nacionalnim znakom kojim se obeležava proizvod koji je kontrolisan i sertifikovan.

Organski info dani organizuju se u više gradova u Vojvodini, u okviru IPA projekta Organski most, koji realizuju Udruženje Terra’s iz Subotice, Centar za proizvodnju iz Selenče, Grad Valpovo i Tera Tehnopolis iz Osijeka.  Osim Info dana, završena je edukacija za subotičke farmere koji su već u organskoj proizvodnji, a rezultat toga je želja za formiranjem Organske zadruge, a prvi koraci, u saradnji sa lokalnom samoupravom, već su preduzeti.

arhus

Ostale vesti iz ove kategorije