RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

Otvorena 26. Nedelja pravoslavlja

Karolina Bašić | 26. mart 2018. | 13:51 | Kultura

Otvorena 26. Nedelja pravoslavlja

Pojanjem mešovitog hora SKC „Sveti Sava“ i otvaranjem izložbe „Služiti ljubavi“ autora Zorana Čalije, juče je u Zadužbini Dušana Radića, svečano počela 26. Nedelja pravoslavlja. Tokom sedmodnevne manifestacije biće priređena razna predavanja, književne i duhovne tribine i muzičke večeri.

Tradicionalna manifestacija koja se više od četvrt veka održava dve nedelje uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, počela je besedom oca Miodraga Šipke, koji je prenoseći pozdrave i blagoslove episkopa bačkog Irineja, zvanično otvorio 26. Nedelju pravoslavlja.

Prvog dana manifestacije otvorena je izložba Zorana Čalije „Služiti ljubavi“, koja se kao putujuća postavka, nakon nekoliko gradova našla i u Subotici.

Na programu Nedelje pravoslavlja, danas je predstavljanje knjige akademika Vasilija Krestića Znameniti Srbi o Hrvatima, a sutra predavanje pod nazivom Epistemološka metafizika srca — da li srce ima svoje razloge koje razum ne poznaje? Predavač je prof.dr Stamenko Šušak. Svi programi počinju u 19 časova, a ulaz je besplatan.

Ostale vesti iz ove kategorije