RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Milićević i Laban ocenili saradnju Pokrajine i Grada uspešnom

Bojan Nikolić | 26. mart 2018. | 14:34 | Politika

Milićević i Laban ocenili saradnju Pokrajine i Grada uspešnom

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, posetio je danas Suboticu gde je razgovarao o dosadašnjoj saradnji Pokrajine i Grada, koja je ocenjena uspešnom. U sklopu posete, predstavnici pokrajinske vlasti i lokalne samouprave obišli su Studentski centar „Bosa Milićević“ i rekonstruisani sportski teren u OŠ „Jovan Mikić“.

Sastanak u Gradskoj kući otvorio je teme o jačanju saradnje i zajedničkom učešću u novim projektima za unapređivanje kvaliteta života u gradu. U protekle dve godine, zaključno sa ovom, Pokrajinska vlada ulaže preko 900 miliona dinara u naš grad, od čega se najveći deo sredstava odnosi na završetak izgradnje zgrade Narodnog pozorišta, projekte za saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu kao i unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga i uslova u prosvetnim ustanovama.

„To su sve veoma značajne investicije, mnoge se rade u saradnji Republičke i Pokrajinske vlade sa gradom, i to je najbolji model za realizovanje investicije – saradnja sva tri nivoa vlasti.“   izjavio je Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade

Ulaganje u Suboticu se nastavlja i u narednom periodu. Zajednička želja predstavnika Pokrajine i lokalne samouprave je kapitalni projekat razvoja turizma na Paliću, za koji se nadaju da će sredstva uskoro biti obezbeđena.  

„Nastavićemo tokom 2018. godine i naravno u narednim godinama da radimo po prioritetimo koje zajedno definišemo. Ono što je prepoznato kao jedan od prioriteta u budućnosti jeste razvoj turizma u Subotici. Vaš grad ima značajne potencijale pre svega u vidu jezera Palić, i u nekom narednom periodu verujem da ćemo imati snage da pripremimo jednu značajnu investiciju odnosno jedan značajan projekat stavljanja u funkciju turističkih potencijala Subotice i Palića.“ objašnjava Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, istakao je važnost posete potpredsednika Milićevića i njegovih saradnika našem gradu, i naveo da je to dobar primer zajedničke saradnje koja je plodonosna za sve stanovnike grada.

„Sigurno da lokalna samouprava sama ne bi imala dovoljno kapaciteta bez pomoći kako Republičke tako i Pokrajinske vlade. Ta pomoć je nama potrebna i svakodnevno smo u kontaktu, i imamo veliku podršku za sve što se događa u gradu na razvoju infrastrukture. Mi smo poznati da kapitalne projekte nismo završavali decenijama, međutim sada smo u prilici da sve što smo obećali i dogovorili i ostvarimo i siguran sam da ćemo obećano i ispuniti.“ rekao je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice

Predstavnici Pokrajinske vlade i lokalne samouprave obišli su rekonstruisane delove Studentskog centra „Bosa Milićević“ gde je mnogo urađeno na unapređenju uslova stanovanja studenata kao i na energetskoj efikasnosti objekta menze. Radovi su završeni krajem prošle godine a uloženo je preko 15 miliona dinara iz budžeta Republike, Pokrajine i Grada. Nakon Studentskog centra, delegacija je obišla i rekonstruisani sportski teren u OŠ „Jovan Mikić“,  u koji je zajedno uloženo 2,5 miliona dinara.  

Ostale vesti iz ove kategorije