RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Najbolji matematičari ponos Subotice

Karolina Bašić | 28. mart 2018. | 13:09 | Društvo

Najbolji matematičari ponos Subotice

Učenicima osnovnih škola Severnobačkog okruga koji su na okružnom takmičenju iz matematike ostvarili zapažene rezultate, u Velikoj većnici Gradske kuće, svečano su uručena priznanja i nagrade. 

Da matematika nije teška i da je samo važna volja, trud i požrtvovan rad koji se zaista na kraju isplati, ponovo su istakli neki od najboljih matematičara našeg grada. Vuk Radinović, učenik 4. razreda OŠ „Sonja Marinković“ prvi put je osvojio 1. mesto na okružnom takmičenju, jer se, kaže, mesecima pripremao, kako kod kuće uz veliku podršku roditelja, tako i u školi sa učiteljicom Verom Todić.

Na okružnom takmičenju iz matematike, koje je održano protekle nedelje u OŠ „Kizur Ištvan“, učestvovalo je ukupno 152 učenika iz Subotice, Bačke Topole i Malog Iđoša, od kojih je danas nagrađeno 77. Ipak, zapaženo je da broj učenika na takmičenjima svake godine opada.

Da su ova deca ponos našeg grada i da ga na pravi način promovišu, istakla je članica GV zadužena za oblast obrazovanja Nataša Aleksić.

Iako su već pokazali zavidne rezultate na dosadašnjim takmičenjima, najboljim matematičarima našeg grada preostaje još dosta priprema i učenja za predstojeće republičko takmičenje.

Ostale vesti iz ove kategorije