RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

„Bicikl je cool“

Karolina Bašić | 14. maj 2018. | 15:06 | Društvo

„Bicikl je cool“

Politehnička škola organizovala je, po drugi put, nagradni literarni, likovni i foto konkurs pod nazivom „Bicikl je COOL“. Pravo učešća imali su učenici svih subotičkih osnovnih škola, ali i srednjoškolci iz Politehničke, koja je bila u ulozi domaćina. Autorima najboljih radova, danas su uručene nagrade.

Cilj konkursa „Bicikl je cool“ je promocija zdravog načina života i bicikla kao prevoznog sredstva. Na ovogodišnji konkurs pristiglo je više od 150 likovnih, literarnih i foto radova iz desetak osnovnih škola i drugih organizacija. Učesnici konkursa smatraju da je vožnja biciklom zdrava i zabavna avantura, te se rado odlučuju za ovu fizičku aktivnost, pa im nije nedostajalo ni inspiracije za radove koje su poslali na konkurs.

U Politehničkoj školi smatraju da je bicikl uobičajeno prevozno sredstvo u našem gradu, a osim toga, izuzetno je važno za razvijanje zdravih stilova života.

Inicijator konkursa, profesorka Dijana Krtinić kaže da su deca bila veoma kreativna, te da je  plano da se konkurs unapredi na nivo grada.

Autorima tri najkreativnija rada iz svake kategorije, danas su uručene nagrade u vidu opreme za bicikl, dok su pojedini autori likovnih radova dobili pohvalnice.

Ostale vesti iz ove kategorije