RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

O kašnjenju Regionalne deponije i na Skupštini grada

Marijana Tolimir | 15. maj 2018. | 15:41 | Politika

O kašnjenju Regionalne deponije i na Skupštini grada

Regionalni plan upravljanja otpadom izazvao je polemiku odbornika pozicije i opozicije na 15. redovnom zasedanju Skupštine grada. Dok oni iz redova koalicije na vlasti tvrde da Regionalna deponija ne kasni krivicom grada, deo opozicije tvrdi suprotno – projekat kasni i to više od godinu dana.

Regionalni plan upravljanja otpadom za Grad Suboticu, opštine Bačka Topola, Mali Iđoš, Senta, Čoka, Kanjiža i Novi Kneževac i to za period od deset godina, naišao je na kritike dela opozicije. Odbornici iz redova Pokreta građanske Subotice tvrde da projekat kasni godinu i po dana, kao i da se iz Odluke ne može naslutiti koliko će koštati odnošenje smeća iz domaćinstava.

Iz vlasti odgovaraju: to je projekat koji finansira Evropska unija i Grad  tu najmanjim delom odlučuje, kao i da čitva priča oko izgrandnje kompleksa traje više od pet godina.

I koalicioni partner poručuje: primedbe opozicije koje se odnose na cenu odnošenja smeća, nisu tačne. Cena će ostati ista, i to jasno stoji u skupštinskom materijalu.

Iz SVM poručuju da će ceo sistem biti operativan do kraja prve polovine 2018. godine.

Ostale vesti iz ove kategorije