RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Delegacija Konfučijevog instituta posetila Suboticu

Karolina Bašić | 28. maj 2018. | 16:23 | Društvo

Delegacija Konfučijevog instituta posetila Suboticu

Delegacija Konfučijevog instituta posetila je danas Ekonomski fakultet u Subotici, sa ciljem da se pokrene program učenja kineskog jezika na ovom fakultetu.

Konfučijev institut na Univerzitetu u Novom Sadu osnovan je 2014. godine, a za protekle četiri godine Institut je ovdašnjim ljudima, a posebno studentima novosadskog univerziteta ponudio programe kineskog jezika za početnike, kinesku kaligrafiju, biznis, crtanje i učenje o kineskoj kulturi. U saradnji sa Ekonomskim fakultetom u Subotici, Institut će realizovati program učenja kineskog jezika. Program je namenjen svima, studentima, poslovnim ljudima, ali i ostalim sugrađanima. Program bi, u zavisnosti od interesovanja,  trebalo da počne od oktobra.

Prodekan za međunarodnu saradnju na Ekonomskom fakultetu, prof. dr Tomislav Sudarević, podsetio je na dosadašnju saradnju sa drugim kineskim institucijama, ali pomenuo  i mogućnost da kineski jezik postane izborni predmet na fakultetu.

U okviru posete održan je radni sastanak predstavnika Konfučijevog instituta i Ekonomskog fakulteta, nakon čega je usledilo predavanje na temu istorije tradicionalnog kineskog slikarstva. U toku predavanja, eminentni kineski umetnici oslikali su platna, koja su ostala kao uspomena na današnju posetu. 

Ostale vesti iz ove kategorije