RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

„Voda za održivi razvoj“

Karolina Bašić | 3. jun 2018. | 15:34 | Društvo

„Voda za održivi razvoj“

Povodom Evropske nedelje održivog razvoja i Svetskog dana zaštite životne sredine, pod pokroviteljstvom Skupštine grada, JKP „Vodovod i kanalizacija“ organizovalo je konferenciju „Voda za održivi razvoj“, koja je održana danas u Velikoj većnici Gradske kuće.

Koliko je važna racionalna potrošnja vode i očuvanje vodnih resursa, naglašeno je na današnjoj konferenciji koja je, osim predstavnicima javnih preduzeća i ustanova, bila namenjena i deci osnovnoškolskog uzrasta. Da svako od nas treba da razmišlja o racionalnoj potrošnji vode, istakao je Gligor Gelert, procesni menadžer u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Ispred Grada, prisutne je pozdravio predsednik Skupštine Tivadar Bunford, koji je naglasio da se naš grad odgovorno ponaša prema vodi.

U okviru obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine, zainteresovani građani imaće priliku da sutra u 8, 10 ili 12 časova posete Centralni gradski kompleks vodosnabdevanja – Vodozahvat I ili Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, gde će nadležni objašnjavati na koji način se proizvodi pijaća voda.

Ostale vesti iz ove kategorije