RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Nagrađeni najbolji učenici Subotice

Karolina Bašić | 7. jun 2018. | 16:26 | Društvo

Nagrađeni najbolji učenici Subotice

Učenicima osnovnih i srednjih škola iz Subotice, njih ukupno 126, koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima, dodeljene su pohvalnice i knjige u Velikoj većnici Gradske kuće.

Da naš Grad ima čime da se pohvali govore sledeće brojke – 71 srednjoškolac i 55 osnovaca osvojili su neka od prva tri mesta na državnim takmičenjima. Nagrade su bile iz prirodnih i društvenih oblasti, kao i muzičke kulture, te sporta. Marija Kovač, učenica Hemijsko-tehnološke škole osvojila je prvo mesto na republičkom takmičenju iz hemijske tehnologije, a kako kaže, ova nagrada joj mnogo znači.

Aleksandar Grahovac, učenik  Gimnazije „Svetozar Marković“, osvojio je prvo mesto u matematici odnosno drugo mesto u fizici na državnom takmičenju.

Prva u republici na takmičenju iz hrvatskog jezika među osnovcima, ove godine bila je Donna Karan, a kako kaže, uspeh joj mnogo znači zbog nastavka školovanja.

Da su sva nagrađena deca ponos našeg grada, naglasila je Nataša Aleksić, članica GV zadužena za oblast obrazovanja.

Ovakve manifestacije podstrek su svim učenicima da nastave sa trudom i radom i narednih godina, kao i da budu primer drugima, u nadi da će ovakve dece biti još više.

Ostale vesti iz ove kategorije