RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Održana 18. Noć knjige u Laguni

Karolina Bašić | 10. jun 2018. | 14:20 | Društvo

Održana 18. Noć knjige u Laguni

Srbija je proteklog petka bila budna uz knjigu. Tako je glasio slogan regionalne manifestacije „Noć knjige“, koja se, po 18. put, održala u 26 gradova u našoj zemlji od 17 časova do ponoći. U našem gradu „Noć knjige“ je organizovana u knjižarama „Delfi“ i „Laguninom klubu čitalaca“ na Korzou i u Retail parku Shoppi, a Subotičani su iskoristili priliku da knjige kupe po sniženim cenama.

Robert Takarič iz Sente, profesor je i pedagog drame, dramski pisac i pisac za decu. Napisao je više knjiga za najmlađe i dobio prestižne nagrade kao što su „Mali Princ“, „Neven“, „Dositejevo pero“. U „Noći knjige“ u knjižari Laguna, ovaj autor potpisivao je svoja dva dela: „Udario me pubertet u glavu“ i „Devojčice su obično više“, a kako kaže, pisanje trećeg nastavka je u toku.

Osim za decu, u Knjižari „Laguna“ može se naći knjiga gotovo za svakoga, jer bogat literarni opus donosi ljubavne romane, moderne klasike, naučnu fantastiku, trilere, kao i dela domaćih i zavičajnih autora.

„Noć knjige“ okupila je velik broj naših sugrađana koji su po sniženim cenama, čak i do 40 odsto za četiri i više Laguninih izdanja, kupili nove naslove kako bi obnovili svoje kućne biblioteke.

Ostale vesti iz ove kategorije