RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Usvojeni završni račun i rebalans budžeta

Marijana Tolimir | 20. jun 2018. | 14:42 | Politika

Usvojeni završni račun i rebalans budžeta

Redovna sednica Skupštine grada  počela je raspravom oko prve dve tačke dnevnog reda – završnog računa i rebalansa budžeta. Dok opozicija kritikuje ostvarenje budžeta, kao i nivo investicija, vlast je zadovoljna ostvarenim, i kaže – milioni evra slivaju se u gradski budžet sa viših nivoa vlasti.

 

Završni račun plus rebalans budžeta jednako je odbornička rasprava. Opozicija, odnosno odbornička grupa Pokreta građanske Subotice, prebacuje da nije postignuta stopostotna realizacija budžeta, da su investicije manje nego planirane, kao i da kapitalni projekti – tapkaju u mestu.

Gradonačelnik Bogdan Laban na optužbe odgovara: obećao sam da ću, ukoliko budem mnogo lošiji od svog prethonika , podneti ostavku, ali smo mnogo bolji – izvršnje budžeta je preko 90 odsto, što je najbolji rezultat u poslednjih pet godina. Bilo bi još bolje, dodaje Laban, da nije propala javna nabavka za izgradnju Narodnog pozorišta. Međutim, i to se sada ispravlja, radiće se objedinjeno 7. i 8. faza, vredna 600 miliona dinara, a nastavlja se i kapitalni projekat izgradnje Ipsilon kraka.

Osim budžeta, odbornici su danas odlučivali i o nekoliko planova detaljne regulacije, doneli su odluke o sprovođenju javnih konkusa za izbor šest direktora javnih i javno komunalnih preduzeća kojima ističe mandat, doneta je odluka da titulu Počani građanin ponese biskup Ivan Penzeš,  dok su priznanja Pro urbe dobili Branka Bešlić, Miloš Nikolić i Slavica Tot Lučić. Izabrana je i v. d. direktorka Doma zdravlja, Ivanka Beoković, koja je do sada u toj ustanovi obavljala  funkciju pomoćnice direktora za finansijske, ekonomske i tehničke poslove.

Ostale vesti iz ove kategorije