RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Poljoprivreda

Uručeni prvi ugovori u okviru IPARD programa

Redakcija TV Subotica | 4. jul 2018. | 18:05 | Poljoprivreda

Uručeni prvi ugovori u okviru IPARD programa

Prvih deset ugovora u okviru IPARD programa, finansijskog sporazuma kojim je srpskim poljoprivrednicima omogućeno da koriste investicionu podršku u iznosu od 175 miliona evra bespovratne pomoći do 2020. godine, uručeni su danas u Gradskoj kući u Subotici.

Branislav Bagić iz Bačkog Brestovca, bavi se uzgojem muznih krava i tovom junadi. Aplicirao je za sredstva za teleskopski utovarivač. Tihomir Karalić iz Sombora, bavi se mlečnim govedarstvom. Dobio je sredstva za rasturivač stajnjaka, miks prikolicu i kosačicu.Dragiši Kovačeviću iz Rume, proizvođaču oblačinske višnje, berač višanja koji će obezbediti zahvaljujući IPARD sredstvima, značajno će unaprediti proizvodnju, s obzirom da će sa ručnog preći na mehanizovano branje. Sva trojica kažu da procedura nije bila komplikovana, a i da je svaka teškoća na koju su eventualno naišli bila vredna truda.

Za sredstva IPARD fondova apliciralo je oko 500 poljoprivrednika.

IPARD II podrazumeva grant od 175 miliona evra, a uz doprinos lokalnih vlasti i privatnog finansiranja biće investirano oko 400 miliona evra u poljoprivredu u naredne tri godine, rekao je ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović.

Ostale vesti iz ove kategorije