RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Laban: Ponosan na pokretanje kapitalnih projekata

Marijana Tolimir | 11. jul 2018. | 13:34 | Politika

Laban: Ponosan na pokretanje kapitalnih projekata

Sumirajući dve godine na čelu Subotice, gradonačelnik Bogdan Laban, izjavio je da je zadovoljan postignutim rezultatima, ali da je najponosniji na pokretanje značajnih projekata koji su decenijama stajali u mestu – pre svega na nastavak izgradnje zgrade Narodnog pozorišta i obilaznice oko Subotice. Fokus razvoja Grada biće, kako je istakao Laban, na Paliću kao turističkoj destinaciji.  

Postignutim rezultatima u protekle dve godine, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban je – zadovoljan. Svi parametri to i pokazuju – od toga da je na dan preuzimanja funkcije na računu Grada bilo svega 16 miliona dinara, a da su prispele obaveze iznosile više od 269 miliona. Danas su finansije stabilne, a za dve godine u budžet se slila milijarda i 900 miliona dinara, dok je za vreme prethodne vlasti to bilo svega 261 milion. Subotica, koja je poznata po započetim, a nezavršenim kapitalnim projektima, više to nije, naglasio je Laban – na prvom mestu nastavljena je izgradnja zgrade Narodnog pozorišta, kao i obilaznice oko Subotice, na koju građani čekaju decenijama.

Osnovu razvoja Grada i akcenat u budućnosti, gradonačelnik stavlja na – Palić. Samo za dve godine iz različitih izvora, tamo se slilo više od 300 miliona, i to ne računajući ključnu investiciju koja upravo počinje sa realizacijom – prva faza spa centra i kompleksa bazena vredna 320 miliona dinara, dok će druga stajati više od 600 miliona.

Osvrnuo se gradonačelnik i na sve ostale segmente – od rada javnih preduzeća, ulaganja u komunalnu i putnu infrastrukturu, regionalnu saradnju, ulaganja u sport, obrazovanje, zdravstvo, gde je naročito ponosan na angio-salu u Opštoj bolnici koja je spasila nekoliko desetina života, te na izdvajanja za socijalnu politiku, kao i kulturu. Sve ovo ne bi bilo moguće bez jake vertikale – nedvosmislene podrške Vlade Republike Srbije i AP Vojvodine.  

Prioritet u budućnosti biće otvaranje novih radnih mesta i očuvanje postojećih, nastavak ulaganja u infrastrukturu, kao i briga o starijim sugrađanima, ali i mladima, kako bi se zadržali u gradu, poručio je Laban svim Subotičanima.

Ostale vesti iz ove kategorije