RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Globalno selo u Subotici

Vlado Šućur | 5. avgust 2018. | 14:20 | Društvo

Globalno selo u Subotici

Globalno selo stiglo je i u Suboticu. Internacionalni projekat AIESEC-a okupio je studente iz preko dvadeset zemalja koji su u prostorijama Omladinskog kluba „Skladište” prikazali deo svoje kulture i podelili sa domaćinima sopstveni doživljaj Srbije.

 „Globalno selo” je projekat studentske organizacije AIESEC koji objedinjuje različite kulture, mentalitete ili stilove na jednom mestu. Učestvuju studenti  iz preko dvadeset zemalja,  Tunisa, Turske, Italije, Švajcarske, Egipta koji su u Subotici prezentovali deo svoje kulture.  Studenti iz Srbije kažu da im je važno što imaju priliku da neguju multikulturalnost upoznajući ljude koji imaju drugačije navike, drugačiju nacionalnu kuhinju ili tradicionalnu nošnju.

Mustafa Labib je student iz Kaira u Egiptu. Ima dvadeset i jednu godinu i došao je u Suboticu da kroz volonterski rad stekne nova poznanstva i razmeni nove ideje sa zanimljivim ljudima iz svih krajeva sveta.

„Volim da putujem i da upoznajem druge ljude. Planiramo dnevne aktivnosti sa svim ovim ljudima iz različitih država koji su otvorenog uma za druge kulture, drugačije ljude, tradiciju, navike, hranu. Stvari koje vam se dogode u „Globalnom selu” mogu da budu zaista dobre za vas”

Ana je došla iz Barselone, kao i Mustafa zainteresovana je za ljude i njihove navike širom sveta. Srećna je što je ove godine u Srbiji odakle će poneti nova saznanja i lepa iskustva.

„Došla sam prvo u Novi Sad gde sam radila na projektu “International Kindergarten” i zaista volim taj grad. Sada smo ovde u Subotici gde sam napravila prezentaciju o svom doživljaju vaše zemlje. Za mene je ovo važno iskustvo, jedno od najlepših do sada”.

AIESEC je međunarodna studentska organizacija koja mladim ljudima širom sveta omogućava da kroz volontersko iskustvo u inostranstvu i kroz nacionalne projekte razvijaju svoje liderske sposobnosti i prošire polje interesovanja unutar stručnih opredeljenja ali i više od toga.

Ostale vesti iz ove kategorije