RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Proglašena lista "Mađarska sloga"

Redakcija TV Subotica | 26. avgust 2018. | 13:39 | Politika

Proglašena lista "Mađarska sloga"

Republička izborna komisija proglasila je u petak listu „Mađarska sloga“ za izbor članova Mađarskog nacionalnog saveta, na predstojećim izborima za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina, koji će se održati 4. novembra.  

Više od 4200 potpisa prikupljeno je u jednom danu za listu „Mađarska sloga“, istakao je Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara na konferenciji za medije, dodavši da taj podatak govori da u mađarskoj zajednici ne postoji potreba i želja za promenom političke elite, kao i da ljudi osećaju podršku i značaj Mađarskog nacionalnog saveta. U preizbornoj kampanji, biće predočeni rezultati rada u protekle četiri godine, kao i ciljevi u narednom mandatu.

Na listi „Mađarska sloga“ ima članova Saveza vojvođanskih Mađara, ali i onih koji nisu članovi stranke, što je praksa koja je primenjivana i na izborima za nacionalne savete 2010. i 2014. godine, naglasio je Pastor. Nosilac liste je Jene Hajnal, aktuelni predsednik Mađarskog nacionalnog saveta. Inače, Republička izborna komisija je proglasila i listu „Bunjevci zajedno“ za izbore za članove Bunjevačkog nacionalnog saveta. Rok za podnošenje izbornih lista je 19. oktobar u ponoć. Nacionalne savete direktno će birati 18 nacionalnih manjina - albanska, aškalijska, bošnjačka, bugarska, bunjevačka, vlaška, grčka, egipatska, mađarska, nemačka, poljska, romska, rumunska, rusinska, slovačka, slovenačka, ukrajinska i češka.

Ostale vesti iz ove kategorije