RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Sedamdeset godina KDT „Spartak”

Vlado Šućur | 26. avgust 2018. | 14:34 | Sport

Sedamdeset godina KDT „Spartak”

Klub dizača tegova „Spartak” osvojio je prvo mesto na trideset i trećem Kupu Subotice održanom proteklog vikenda u Hali sportova. Bogata tradicija domaćina, rezultati na nacionalnoj i međunarodnoj sceni i preko tri decenije iskustva u organizaciji privukli su takmičare iz nekoliko država. Za pobednički trofej nadmetale su se ekipe iz Malte, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Francuske i Srbije a održan je i međunarodni seminar za sudije, takmičare i trenere. Predsednik saveza za dizanje tegova Srbije Milan Mihajlović  rekao je da Spartak jedan od najvažnijih klubova u zemlji, značajan u istorijskom smislu, ali i klub koji ima takmičare od kojih se očekuju veliki rezultati u budućnosti.

Na seminaru organizovanom za sportiste, trenere i sudije predavanja su održali eksperti Međunarodne federacije za dizanje tegova. Osim radnog dela svi zajedno su imali priliku da bolje upoznaju lepote Subotice. Već dobro upoznati sa istorijom KDT „Spartak” stekli su potpuniji uvid i u bogatu istoriju sporta na ovim prostorima.

KDT „Spartak” je proslavio sedamdeset godina uspešnog i kontinuiranog rada a veliki rezultati, brojni šampioni u prošlosti i fantastična generacija koja danas trenira u ovom klubu u mnogome su stvoreni zahvaljujući Stipanu Vertu. Vremešni trener decenijama prvi ulazi u salu, poslednji odlazi sa treninga i uvek postavlja visoke ciljeve.

Ostale vesti iz ove kategorije