RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Ostvarenje budžeta – predmet odborničke rasprave

Marijana Tolimir | 25. septembar 2018. | 13:27 | Politika

Ostvarenje budžeta – predmet odborničke rasprave

Izveštaj o ostvarenju budžeta u prvih šest meseci izazvao je raspravu među odbornicima pozicije i opozicije, na redovnom zasedanju Skupštine grada.  Dok odbornici pozicije tvrde da je budžet realno planiran, opozicija ističe da izveštaj pokazuje određene slabosti u njegovom planiranju.

Polemika oko ostvarenja budžeta u prvih pola godine. Za vladajuću koaliciju je iznenađujuća, budući  da, kako ističu, izveštaj daje verodostojnu sliku izvršenja budžeta i u skladu je sa zakonom. Ostvarenje je preko 30 odsto i pokazuje povećanje u odnosu na prethodnu godinu,dok su rashodi i plaćanja manji od planiranih.

S druge strane, opozicija navodi da je vremeski period od šest meseci dobar pokazatelj da su povećanja na pojedinim budžetskim stavkama nerealna, te da će rebalans biti neophodan.

Osim izveštaja o budžetu, odbornici su odlučivali i o sprovođenju konkursa za direktore JKP „Dimničar“ i „Subotička toplana“, davanju saglasnosti o izmenama poslovanja u pojedinim javnim preduzećima, kao i o stepenu realizacije programa poslovanja javnih i javno komunalnih preduzeća.   

Ostale vesti iz ove kategorije