RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Poljoprivreda

"Sačuvajmo pčele"

Darko Temunović | 27. septembar 2018. | 15:29 | Poljoprivreda

"Sačuvajmo pčele"

Dani pčelarstva, dvadeset i drugi po redu, u organizaciji Udruženja pčelara „Pčela“ počeli su danas. Trodnevna prodajna izložba na šetalištu kod plave fontane, okupila je 25 izlagača pčelinjih proizvoda i prateće opreme.

Uprkos mnogim problemima koji muče pčelare, Dani pčelarstva su okupili mnoštvo proizvođača koji su sa posetioce priredili bogatu i raznovrsnu ponudu meda i drugih pčelinjih proizvoda.

Goran Počuča iz Bačke Topole pčelarstvom se bavi od 2004. godine kada je nabavio svoj prvi roj. Danas ima 50 košnica i zahvaljujući  pomoćnim društvima, svoje pčele šalje na ispašu širom naše zemlje.

Dani pčelarstva se ove godine održavaju pod sloganom „Save the bees“  ili  „Sačuvajmo pčele“. Iz Udruženja pčelara „Pčela“ naglašavaju da je veoma važno da  sačuvamo  pčele, jer su one ugrožena vrsta a njihovo izumiranje može imati negativne posledice na čovečanstvo.

Prodajna izložba meda i pčelinjih proizvoda i opreme za pčelarstvo, biće otvorena do nedelje,  od 8 do 19 časova. Pored klasičnih, posetioci će, kao i prethodnih godina, imati priliku da probaju i neuobičajene  proizvode od meda, kao što su pića i razne poslastice. Cena meda se od prošle godine nije menjala, i kreću se od 500 do 800 dinara, u zavisnosti od vrste.

Ostale vesti iz ove kategorije