RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Odbojkašice Spartaka poražene od Uba

Vlado Šućur | 30. septembar 2018. | 15:38 | Sport

Odbojkašice Spartaka poražene od Uba

Odbojkašice Spartaka poražene su od Uba rezultatom 1-3 na otvaranju nove sezone u Superligi. Gošće su do trijumfa vodile Zorica Živanović i Bojana Martinović koje su upisale po 20 poena dok je u poraženom sastavu bolja od ostalih bila Katarina Jović koja je osvojila 19 poena.

Mlada ekipa Spartaka je slabije otvorila meč posebno u segmentu prijema servisa što je ekipa Uba iskoristila i stigla do osetne prednosti već sredinom prvog seta. Imale su gošće i sedam lakih poena nakon grešaka protivničke ekipe, napad je odlično funkcionisao pa su lako osvojile uvodni period rezultatom 13-25.

Subotičanke su u drugom setu prikazale mnogo bolju igru. Milica Živanović je odlično servirala a odbojkašice Uba su nakon lošeg prijema imale mnogo problema u organizaciji napada. To se odrazilo i na rezultat pa je Spartak ubrzo stigao do ubedljivih 11-0. Gošće su do kraja uspele da se konsoliduju i porave loš utisak sa početka seta koji je ipak pripao Spartaku rezultatom 25-20.

Iskusnija igračice Uba su brzo prevazišle probleme iz drugog seta pa su u trećem značajno podigle nivo igre. Sa druge strane je izostao dobar blok koji je Spartaku i doneo veliku razliku u prethodnom periodu pa su gošće mnogo lakše stizale do poena. Ovaj set je završen je rezultatom 20-25. Nastavile su ubljanke u sličnom ritmu na startu četvrtog seta i ubrzo stigle do 4 poena prednosti. Spartak je smanjio zaostatak dobrim servisima Robinsonove a zatim i stigao do prednosti od 3 poena na tehničkom tajmu. Pauza je više prijala gošćama koje su serijom poena vratile prednost. U samoj završnici mlade odbojkašice Spartaka napravile su nekoliko grešaka i u dobroj meri olakšale posao ekipi Uba koja je stigla do 22-25 za konačnih 1-3.

Ostale vesti iz ove kategorije