RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Poljoprivreda

O uticaju klimatskih promena na poljoprivredu

Darko Temunović | 18. oktobar 2018. | 14:27 | Poljoprivreda

O uticaju klimatskih promena na poljoprivredu

Drugog dana 14. Međunarodnog festivala organskih proizvoda „Biofest“, održana je panel diskusija na temu “Uticaj klimatskih promena na (organsku) poljoprivredu“, koja je organizovana u saradnji sa Regionalnim Arhus centrom i Udruženjem Jedan stepen Srbija, uz podršku Misije OEBS  u Srbiji.

Današnja panel diskusija na Biofestu je deo Klimatona, edukativno-informativnog događaja koji ima za cilj da se građanima približi izazov klimatskih promena i ukaže na važnost i značaj očuvanja prirodnih ekosistema.

Organizacija Jedan stepen Srbija zajedno sa partnerima iz Centra za neformalno obrazovanje građana realizuju projekat Šume i klime koji ima za cilj odabir najpogodnijih lokacija za pošumljavanje kao mera borbe potiv klimatskih promena.

Na poljoprivredu će ubuduće najviše uticati ekstremne pojave poput poplava i suša. Ono što se za Srbiju predviđa jeste ista količina, ali različiti raspored padavina koji može dovesti do dugog perioda suše a nakon toga do obilnih padavina pa  čak i do poplava, upozoravaju stručnjaci.

Ostale vesti iz ove kategorije