RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Lavica Kiara kraljica Zoo vrta

Nina Kovačević | 15. novembar 2018. | 14:49 | Turizam

Lavica Kiara kraljica Zoo vrta

Mladunče lava koje je rođeno pre mesec i po dana u Zoološkom vrtu  na Paliću,  dobilo je ime Kiara. Mala lavica od koje se očekuje da jednog dana produži vrstu i podmladi čopor, sada bezbrižno uživa i lepo napreduje.

Posetioci Zoološkog vrta na Paliću sve češće imaju priliku da vide malu lavicu Kiaru, kako najtopliji deo dana koristi da se ogreje na suncu i zabavi u  igri sa članovima čopora koji čine majka Džamala, otac Marko i lavica koju nazivaju ,,tetka“.  Mala lavica koja je za kratko vreme postala miljenica zaposlenih u Zoo vrtu, ali i posetilaca, veoma je razigrana, a posebno joj je zanimljiva očeva griva.

Zoološki vrt je uputio javni poziv za odabir imena maloj naslednici na koji je odgovorilo 2000 građana, a ime koje je odabrano većinom glasova je Kiara, prema liku iz crtanog filma ,,Kralj lavova“. Članovi čopora sada imaju po šesnaest godina, a u Zoološkom vrtu se nadaju da će lavica Kiara u budućnosti biti mlada majka i da će imati više mladunaca.

Do 5. decembra je otvoren likovni i konkurs pod nazivom ,,Mladunče lava“, a svi zainteresovani mogu da pošalju svoj crtež na adresu Zoo vrta (Krfska 4) ili putem i-mejla na adresu  office@zoopalic.co.rs.  Inače, svi koji žele da posete Kiaru i ostale stanovnike Zoo vrta, od danas to mogu da učine u novom terminu, od 9 do 15 časova.

 

 

Ostale vesti iz ove kategorije