RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Winterfest oživeo praznični duh u gradu

Redakcija TV Subotica | 6. decembar 2018. | 15:24 | Turizam

Winterfest oživeo praznični duh u gradu

Na istom mestu kao i prethodnih sedam godina, na Trgu republike, uz zvuke božićnih pesama, sinoć je svečano otvoren Zimski vašar — „Winterfest“ i oživeo praznični duh u našem gradu.

„Okićen trg, miris kuvanog vina i kurtoš kolača, zvuci božićnih pesama, kućice pune suvenira, proizvoda starih zanata, domaće hrane, rakije i tradicionalnih gastronomskih specijaliteta, vode nas u susret predstojećim božićnim i novogodišnjim praznicima“, istakao je Tivadar Bunford, predsednik Skupštine grada,  otvarajući „Winterfest“, manifestaciju bez koje su zima i praznici u Subotici poslednjih godina nezamislivi.

„Winterfest“ u ime Grada organizuje JKP“Subotičke pijace“. Doskorašnja direktorka ovog preduzeća, Ilinka Vukoje, zahvalila se svima koji su doprineli da Zimski vašar dobije današnji izgled.

A otvaranju „Winterfesta“, pored zvanica, prisustvovali su i brojni građani, među kojima i Radivoje Bogdanović, koji je, kako kaže, redovan posetilac ove manifestacije.

Ove godine, izlagača više nego prethodnih. Na preko 90 prodajnih štandova, svako može naći nešto čime će obradovati svoje najmilije za praznike. Maja Rančić iz Beograda, četvrtu godinu izlaže unikatnu keramiku na Zimskom vašaru, jer, kako kaže, voli Suboticu, a i Subotica voli nju.

Zimski vašar će povremeno posećivati i sam Deda Mraz, pa svi oni koji su sinoć propustili druženje sa najpopularnijim dekom na svetu, tu priliku će imati ponovo 19, 24. i 30. decembra i 6. januara, od 17 do 19 časova. Inače, „Winterfes“ će biti otvoren do 13. januara.

 

Ostale vesti iz ove kategorije