RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Zima za sve, zimovanje za neke

Nina Kovačević | 7. decembar 2018. | 15:02 | Turizam

Zima za sve, zimovanje za neke

Interesovanje naših sugrađana za zimovanje je ove godine slično kao i prethodnih, a iz turističkih agencija podsećaju da je sada idealno vreme za rezervaciju aranžmana. Najpopularnije destinacija za putovanja  tokom zime  je Bugarska,  a sve popularniji je i banjski turizam. 

Dok neki od sugrađana razmišljaju gde će da otputuju na zimski odmor i dvoume se  oko destinacija, drugi kažu da će zimovanje ove godine izostati zbog finansijske situacije. Ima i onih koji kažu da na zimovanje i ne pomišljaju, jer jednostavno nisu ,,zimski tipovi“.

U turističkim agencijama kažu da se naši surađani sve manje odlučuju za zimovanje na Kopaoniku i Zlatiboru, jer je ponuda iz godine u godinu skuplja. Zbog toga se radije odlučuju za odlazak u banje — Vrnjačku, Kanjižu, Sokobanju ili neku od slovenačkih. Zimovališta u Bugarskoj su ove sezone najpristupačnija, pa tako u decembru sedam noćenja sa doručkom i večerom  koštaju  99 evra, uz doplatu od oko 65 evra za put. Popularna je i Jahorina koja se sve više razvija, a Tara je simbol netaknute prirode i uvek topla preporuka za porodični boravak u hladnim danima i uživanje u snegu.

Iz turističkih agencija napominju da svega trideset posto građana zimuje, a da sedamdeset posto njih radije bira letovanje. Za one koji vole da letuju tokom zime, agencije nude Egipat.  Ukoliko planirate zimovanje ove godine, najvažnije je uklopiti želje i moćućnosti  i na vreme  odlučiti da li ćete na odmor u koferu poneti i ski opremu ili samo ljubav prema zimi.

Ostale vesti iz ove kategorije