RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Počela izgradnja akva parka sa spa centrom na Paliću

Marijana Tolimir | 17. decembar 2018. | 12:51 | Turizam

Počela izgradnja akva parka sa spa centrom na Paliću

Polaganjem kamena temeljca na Paliću, zvanično je počela prva faza izgradnje akva parka sa spa centrom, koji zajednički finansiraju Republika, Pokrajina i Grad.

Kamen temeljac simbolično polažu oni koji najveći turistički projekat u Srbiji finansiraju. Republika, Pokrajina i Grad Subotica uložiće preko milijadu dinara u akva park na Paliću. Za resornog ministra, Rasima Ljajića, ovo je poslednji trenutak da se nešto učini, budući da je Palić, kako navodi, jedina destinacija koja beleži negativne rezultate.

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, rekao je da u ovom projektu ponovo vidi zajednički nastup i saradnju republičke i pokrajinske vlade sa lokalnim samoupravama, koja daje dobre rezultate na dobrobit svih građana.

Akva park sa spa centrom  je veliki korak da se Palić i Subotica vrate na turističku mapu Srbije i regiona, istakao je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice. Laban je naglasio i da je u protekle dve godine u turističku infrastrukturu Palića uloženo preko 200 miliona dinara.

Kompleks će se prostirati na 4,4 hektara i činiće ga pet otvorenih i pet zatvorenih bazena, a završetak je predviđen za 2020. godinu.

Ostale vesti iz ove kategorije