RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Usvojen budžet za 2019. godinu

Marijana Tolimir | 27. decembar 2018. | 13:06 | Politika

Usvojen budžet za 2019. godinu

Većinom glasova, odbornici su usvojili Odluku o budžetu Grada za 2019. godinu. I dok iz vladajuće koalicije poručuju da je ovo najveći budžet do sada, koji za kapitalne projekte izdvaja čak četvrtinu sredstava, iz dela opozije kažu da je predimenzioniran.

Sa 42 glasa za, 11 protiv i ni jednim uzdržanim, odbornici Skupštine grada usvojili su budžet Grada za 2019. godinu, koji je planiran u obimu od sedam milijardi 980 miliona dinara. Gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban, budžet ocenjuje kao razvojni – čak je 25 odsto predviđeno za investicije, dok je ranijih godina to bilo na nivou od svega nekoliko procenata. A mesta u gradskoj kasi naći će se za brojne, kapitalne projekte.

U budžetu se našlo prostora i za  izgradnju Zelene fontane – 43 miliona dinara za prvu fazu.

Za odborničku grupu Saveza vojvođanskih Mađara, do sada najveći budžet po obimu je za svaku pohvalu, posebno projekti koji su planirani u narednoj godini.

Odbornici opozicionog Pokreta građanske Subotice budžet drugačije vide – kažu da, iako je najveći u poslednjih nekoliko godina, planiran je nerealno.

Osim o budžetu, odbornici su na poslednjem zasedanju u ovoj godini odlučivali i o Generalnom urbanističkom planu Subotica-Palić do 2030. godine, o lokalnim komunalnim taksama, mreži dečjih vrtića, a na mesto direktora Doma zdravlja imenovana je dosadašnja v.d. direktora, Ivanka Beoković.

Ostale vesti iz ove kategorije