RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Smeštajni kapaciteti popunjeni

Sanda Mileusnić | 31. decembar 2018. | 12:08 | Turizam

Smeštajni kapaciteti popunjeni

Prema podacima Turističke organizacije Subotice, smeštajni kapaciteti u Subotici i na Paliću su popunjeni za Novu godinu.

U Turističkoj organizaciji Subotice kažu da nema slobodnih kreveta za novogodišnju noć, koju će u našem gradu u najvećem broju provesti Beograđani i Novosađani, ali i gosti iz  Mađarske i Bosne i Hercegovine, a  poslednjih godina sve više dolaze turisti iz Rumunije i Bugarske.

Popunjenost smeštajnih kapaciteta je na nivou prošle godine, ali se beleži porast noćenja u privatnom smeštaju. Za prvih deset meseci ove godine, Subotica i Palić imali su skoro 140.000 noćenja, pa se očekuje da će zaključno sa današnjim danom ta cifra biti 150.000. Ove godine zabeležen je rast broja noćenja od 3 posto, a takođe je i porastao broj stranih turista koji dolaze u Suboticu najviše u proleće i u jesen.

Za novogodišnju noć, turiste i građane Subotice, zabavljaće bend Neverne bebe na centralnom gradskom trgu. Program počinje u 22.30, prve minute Nove godine obeležiće već tradicionalno valcer i  vatromet, nakon čega se žurka nastavlja.

Ostale vesti iz ove kategorije