RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Subotičani se predstavili na Sajmu turizma

Sanda Mileusnić | 22. februar 2019. | 14:43 | Turizam

Subotičani se predstavili na Sajmu turizma

Pod sloganom „Leto je bliže nego što mislite“, juče je otvoren 41. Međunarodni sajam turizma u Beogradu. Na Sajmu, koji će trajati do nedelje, 24. februara, učestvuje više od 650 izlagača iz 38 zemalja, a među njima su i predstavnici iz Subotice. Sajam turizma jedna je od najuspešnijih manifestacija u zemlji i regionu koju svake godine poseti nekoliko desetina hiljada posetilaca.

Turistička organizacija Grada Subotice je za posetioce sajma pripremila vodiče i kataloge sa bogatom gastronomskom ponudom, vinima sa peska i mnogobrojim vinarijama našeg kraja, a novina je Katalog smeštaja za 2019. godinu, gde se na jednom mestu mogu videti svi smeštajni kapaciteti u gradu i okolini.

Na Paliću turistička sezona  počinje  već u aprilu manifestacijom „Uskrs na Paliću“, nakon čega sledi tradicionalni Prvomajski uranak sa lunaparkom i vašarom. Leto će obeležiti  Summer 3p festival, koji će ove godine zbog rekonstrukcije Termalnog bazena biti na Muškom štrandu, nezaobilazni  Filmski festival i kulturni događaji na Letnjoj pozornici. Nakon leta slede Berbanski dani, Vinski maraton, a sezona  se završava Trkom Deda Mrazeva.

Projekat koji zajednički finansiraju Vlade Republike Srbije, AP Vojvodina i  Grad Subotica, vredan  milijardu dinara,  Paliću treba da vrati stari sjaj mondenskog  letovališta i svrsta ga u sam vrh turističkih destinacija.

Prva faza radova je u toku, završetak radova planiran je za kraj godine, a prve  goste Akva park bi trebalo da ugosti već sledeće godine.  Iz „Park Palića“ se nadaju  da će osim turista, Akva park privući i nove investitore što bi takođe doprinelo unapređenju Palića.

Ostale vesti iz ove kategorije