RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Burno zbog „Subotica-transa“

Marijana Tolimir | 26. februar 2019. | 14:22 | Politika

Burno zbog „Subotica-transa“

Osim otuđenja zemljišta za nemačku kompaniju, odbornici su odlučivali i o programima poslovanja javnih i javno komunalnih preduzeća za 2019. godinu,a najveća polemika povela se oko JP „Subotica-trans“.

Zaduživanje JP „Subotica-trans“ kako bi se kupilo deset novih autobusa, bio je povod za oštru raspravu o situaciji u ovom preduzeću – o odlasku vozača i krizi zbog bolovanja koja je dostigla vrhunac prošle nedelje. Za odbornike iz redova opozicionog Pokreta građanske Subotice nesporno je da su novi autobusi neophodni, međutim, smatraju da je ovo, kako ističu „gašenje plamena“.

S druge strane, direktor preduzeća Aleksandar Aleksić, ističe da problemi sa vozačima postoje još od 2015. godine  i da se taj trend nije prekidao, ali da se nada da će se plate podići, budući da je to jedino rešenje za tešku situaciju. Gradonačelnik potvrđuje da su u toku pregovori sa vozačima i da se do kraja nedelje očekuje odgovor Ministarstva finansija.

Osim zaduživanja „Subotica-transa“, kao i usvajanja programa poslovanja svih javnih i javno komunalnih preduzeća, na funkciju direktora JKP „Dimničar“ ponovo je imenovan Predrag Mastilović, dok je Marta Aroksalaši ponovo direktorka Dečjeg pozorišta. Takođe, zbog promene naziva Bačkih vinograda na hrvatskom jeziku, koji će se ubuduće zvati Kraljev brig, promenjen je Statut grada.

Ostale vesti iz ove kategorije