RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

NSZ predstavila Javne pozive i konkurse

Aleksandra Orlić | 6. mart 2019. | 13:36 | Privreda

NSZ predstavila Javne pozive i konkurse

Predstavnici poslodavaca iz privatnog i javnog sektora, prisustvovali su prezentaciji Javnih poziva i konkursa Nacionalne službe za zapošljavanje za 2019. godinu, koja je održana u prostorijama Regionalne privredne komore u našem gradu.

Prilikom predstavljanja javnih poziva i konkursa, raspisanih u okviru Nacionalnog akcionog plana zapošljavanja za 2019. godinu, subotički poslodavci mogli su više da čuju o uslovima konkurisanja, potrebnoj dokumentaciji, načinima realizacije i bliskim temama.

Ovogodišnjim Akcionim planom, raspisano je 15 javnih poziva i konkursa, koji su se prethodnih godina pokazali kao odgovarajući u procesu smanjenja boja nezaposlenih lica u Republici, kao i dva nova Javna poziva za program pripravnika, namenjena licima koja su završila srednje ili visoko obrazovanje.

U Severnobačkom okrugu koji čine grada Subotica, Bačka Topola i Mali Iđoš, na evidenciji NSZ ima 8.200 nezaposlenih lica, od kojih je 4.800 sa teritorije našeg grada. Prema posednjim podacima subotičke filijale NSZ, beleži se porast broja zaposlenih lica u odnosu na prethodne godine. Za realizuaciju Nacionalnog akcionog plana zapošljavanja, koje širom naše države sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje, iz budžeta je izdvojeno je 4,5 milijarde dinara, od kojih je 550 miliona iz budžetskog fonda za profesionalnu rehabilitaciju i podršku zapošljavanju osobama sa invaliditetom.

Ostale vesti iz ove kategorije