RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Svečano otvoreni Dani ribe

Sanda Mileusnić | 14. mart 2019. | 14:20 | Turizam

Svečano otvoreni Dani ribe

U okviru Dana ribe koje organizuje „Udruženje ribarske večeri“, građani će sve do subote moći da uživaju u ribljim specijalitetima, slatkišima, kao i rukotvorinama izlagača iz Srbije i Mađarske.

Ljubitelji ribljih specijaliteta u samom centru  grada imaju priliku da uživaju u gastronomskoj ponudi ove manifestacije. Dovoljno je samo da se oslonite na svoje čulo mirisa i zamamne arome sveže spremljene ribe dovešće vas na pravu lokaciju.

Iz Udruženja kažu da je motiv za organizovanje ove manifestacije i to da se građanima približi riba kao namirnica koja je izuzetno značajna u ishrani. Na Danima ribe svoje proizvode predstavili su Čarda Kapetanski rit i Guljaš čarda.

Lokalna samouprava podržala je ovu manifestaciju koja se simbolično održava u vreme Velikog posta. Značaj za Suboticu kao grad je što su izlagači iz raznih gradova kao što su Valjevo, Novi Sad, Ruma, Segedin, pa se na taj način stvaraju poslovni kontakti, istakla je Timea Horvat.

„Udruženje ribarske večeri“  tokom maja organizovaće sličnu manifestaciju na Paliću, kada će na meniju biti riblja čorba.

Ostale vesti iz ove kategorije