RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Testere i vešala – je li to budućnost Srbije?

Redakcija TV Subotica | 18. mart 2019. | 09:46 | Politika

Testere i vešala – je li to budućnost Srbije?

„Gradski Odbor Srpske napredne stranke u Subotici najoštrije osuđuje divljanje onih koji sebe nazivaju liderima Saveza za promenu i njihovih istomišljenika,  u nameri da varvarskim i divljačkim potezima nelegitimno  preuzmu vlast. Divljaštvo iskazano upadom u RTS i nasilje ispred zgrade Predsedništva su odraz nemoći da političkim delovanjem dođu na vlast.

Istovremeno, dajemo punu podršku Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u nastojanjima da očuva mir i stabilnost u borbi za pristojnu i modernu Srbiju, potpuno suprotnu onakvoj kakvu demonstriraju sa testerom i vešalima Đilas, Jeremić i Obradović.

Oni koji su predvodili huligane i rušioce  demonstriraju vlastitu  patologiju, koja participira sa ideologijom fašizma i nije slučajno Obradović sebe profilisao kao takvog. Tajkunima  koji su krenuli da ruše institucije sa testerom u ruci lični interes  značajniji je od građana Srbije, a pogotovo od  naroda na Kosovu i Metohiji.U danu kada  se sećamo pogroma nad Srbima i drugim nealbanskim življem - a koji šiptarski ekstremisti  slave kao dan kada je jedino bilo važno ubiti, proterati i zastrašiti preostale Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji - sebični interes opozicionih lidera i poziv na nasilje i rušenje institucija, značajniji je od patnje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.  Obeležavamo 15 godina od stradanja našeg naroda  i umesto da taj dan prođe u  znaku sećanja na sve ono što su  naši sunarodnici prošli pre deceniju i po, lideri opozicije  na sraman način podsećaju nas na rušenje i paljenje srpskih institucija.

Teror, rušenje i demoliranje institucija – da  li je to budućnost za koju se zalažu?  Savez za promene priklonio se toj i tako viđenoj budućnosti. Obradović, Đilas i Jeremić u trenutku kada je Srbiji neophodna stabilnost i očuvanje institucija žele samo da sačuvaju opljačkano  i zaštite interese ne svog naroda nego lične, ali i  interese nekih od nalogodavaca koji Srbiji ne žele mir i stabilnost.

Nikakve nove oluje, bljesci i pogromi  neće biti dozvoljeni, bez obzira koliko ih lopovi i fašisti u Srbiji priželjkivali. Građani ne treba da  podležu provokacijama, jer nam je rušenje stabilnosti poretka i demoliranje imovine i institucija sada najmanje potrebno.

Država Srbija i zaštita njenih interesa, i ekonomskih i nacionalnih, mora biti iznad svega, i zato  pružamo punu podršku predsedniku u nastojanjima da  izgradi normalnu, stabilnu i ekonomski moćnu Srbiju“, piše u saopštenju Gradskog odbora Srpske napredne stranke.

Ostale vesti iz ove kategorije