RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

Svetski dan pozorišta

Nina Kovačević | 27. mart 2019. | 15:21 | Kultura

Svetski dan pozorišta

I pored teških uslova u kojima rade glumci od 2007.godine, tokom  sezone odigraju osam premijera i postižu brojne uspehe na daskama koje život znače, poručuju iz Narodnog pozorišta povodom Svetskog dana pozorišta. Od početka godine u Narodnom pozorištu odigrane su  dve premijere predstava „Zla žena“ i „Orestija“,a sledeća premijera predstave ,,Konopac“ biće odigrana 18.aprila. 

Među građanima sreli smo ljubitelje pozorišta koji  većinom, kako ističu, uživaju u komedijama. Čak i oni koji ga ne posećuju redovno, kažu da su predstave kvalitetne i da čekaju dan kada će predstave gledati u novom pozorištu.

U oba ansambla drame na srpskom jeziku i drame na mađarskom jeziku rade vrhunski glumci-umetnici koji postižu neverovatne rezultate u teškim uslovima za rad, napominje Miloš Stanković direktor Narodnog pozorišta u Subotici. Za uspehe je osim rada i truda zaslužna neverovatna atmosfera i stvaralačka energija koja povezuje zaposlene  u pozorištu.

I pored toga što imaju samo jednu scenu na kojoj igraju, mnogobrojna publika uživa u predstavama, poručuju iz Narodnog pozorišta. Podrška publike predstavlja dodatnu motivaciju za rad.U ansamblu se nadaju da će glumci krajem naredne godine zasluženo  zaigrati u novom pozorištu.

Ostale vesti iz ove kategorije