RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Centar za talente

Nina Kovačević | 29. mart 2019. | 15:14 | Društvo

Centar za talente

OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” akreditovana je kao Centar za talente na svečanoj ceremoniji u Budimpešti. Prestižnom akreditacijom ova osnovna škola postala je deo Mreže centara za talente u Mađarskoj u okviru Evropskog centra za talente.

OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj“ prestižnu akreditaciju dobila je na osnovu trogodišnjeg stručnog praćenja i vrednovanja rada nastavnika i učenika, kao i postignutih rezultata na takmičenjima i vannastavnim aktivnostima, projekata koje je škola sprovodila, timskog rada stručne službe i saradanje s roditeljima. Stručno usavršavanje nastavnika je veoma važno kako bi se obezbedilo prepoznavanje darovite dece, kao i karijerno vođenje talentovanih učenika, ističe Dragica Pap, pedagod škole.

Dugogodišnji rad  sa talentovanim učenicima i timski rad, bili su ključni u ostvarivanju uspeha na koji su izuzetno ponosni, navodi direktorka OŠ „J.J.Zmaj“ Klaudia Gubić Šelken. Dobijenom akreditacijom školi se otvaraju mogućnosti, poput stručnog usavršavanja nastavnika,pedagoga i psihologa, razmene iskustava na seminarima kao i posete obrazovnim ustanovama u regionu.

U OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj“ nastava se odvija na srpskom i mađarskom jeziku. Od ukupno šeststotina učenika 20 odsto čine talentovani učenici koji postižu izuzetne rezultate u oblastima prirodnih i društvenih nauka, posebno jezika, sporta i vizuelne umetnosti. 

 

 

 

Ostale vesti iz ove kategorije