RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Predrag Bobić novi direktor „Subotičke toplane“

Marijana Tolimir | 2. april 2019. | 12:34 | Politika

Predrag Bobić novi direktor „Subotičke toplane“

Izbor Predraga Bobića za novog direktora JKP „Subotička toplana“ na redovnom, 22. zasedanju Skupštine grada, izazvao je oštru raspravu među odbornicima. Dok je za one iz redova vladajuće koalicije imenovanje Bobića šansa za novog čoveka, deo opozicije ovo kadrovsko rešenje vidi kao političko.

Sa 38 za, 6 protiv i ni jednim uzdržanim, odbornici su za direktora JKP „Subotička toplana“ imenovali Predraga Bobića, dosadašnjeg izvršnog direktora u tom preduzeću. Na ovo mesto konkurisao je i  aktuelni direktor, Dervo Ahmetović, kao i bivši, Pero Rikić. Za opozicioni Pokret građanske Subotice sporno je to što se menja Ahmetović, za koga se tvrdi da dobro radi.

S druge strane, gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban, kaže da primedaba na rad, sada već bivšeg direktora, nema. Štaviše, „Subotička toplana“ najbolja je u Srbiji, međutim, poručuje da na mladima svet ostaje. Predrag Bobić je godinama radio ne mestu izvršnog direktora, dok Dervo Ahmetović i dalje ostaje u menadžmentu preduzeća.

Da će posao obavljati kvalitetno, poručuje i sam Bobić, koji se zahvalio Skupštini grada na ukazanom poverenju, kao i svom prethodniku, koji je, kako kaže, Toplanu izdigao na mesto lidera u proizvodnji i distribuciji toplotne energije.

Izbor direktora „Toplane“ ostavio je i neka upražnjena mesta. Četiri odbornika Demokratske stranke bojkotuju rad Skuštine, a povod je , kako kažu, upravo ova tačka dnevnog reda.

Odbornici su, osim o imenovanju Predraga Bobića, odlučivali i o novoj Odluci o mesnim zajednicama, Odluci o taksi prevozu, usvojena je Prva izmena programa poslovanja JP „Subotica-trans“, kao i Godišnji izveštaj Službe za budžetsku inspekciju Grada.

Ostale vesti iz ove kategorije