RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Uređeno izletište Majdan-spremno za prvomajke praznike

Nina Kovačević | 16. april 2019. | 13:56 | Društvo

Uređeno izletište Majdan-spremno za prvomajke praznike

Popularno izletište u Kelebijskoj šumi kraj jezera Majdan je uređeno,a  za tu namenu iz budžeta Grada prošle godine izdvojena su sredstva od 808.000 dinara. Uređenje je obavilo JP „Palić-Ludaš“, a u planu je proširenje sadržaja. 

JP „Palić-Ludaš“ uredilo je lokalitet „Majdan“,  predela izuzetnih odlika Subotičke peščare, sa ciljem da se posetiocima ulepša ugođaj prilikom posete ovom zaštićenom području.

Pored pet kompleta stolova i dečjeg igrališta od drveta, napravljena je i zaštitna ograda kako bi se sačuvalo drveće i zaštitila obala, poručuju iz JP „Palić-Ludaš“. 

Iako je izletište  tek uređeno, bilo je slučajeva  uništavanja, paljenja vatre i bacanja smeća, zbog čega iz JP „Palić-Ludaš“ podsećaju građane da je paljenje vatre  na otvorenom zabranjeno, a apeluju da kroz šumu ne voze  motore jer zagađuju okolinu i plaše ptice koje se gnezde, kao i  da nakon izleta  pokupe smeće za sobom.

Osim kao kupalište, lokalno stanovništvo koristi  vodu iz Majdana da napoji životinje, a s obzirom na to da je reč o iskopu iz koga prirodnim procesima vremenom nestaje sve više vode, u budućnosti se planira da mesto jezera-zauzme šuma, a da se revitalizuje staro Kelebijsko jezero.

Ostale vesti iz ove kategorije