RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Poljoprivreda

Centar grada u znaku cveća

Sanda Mileusnić | 25. april 2019. | 14:02 | Poljoprivreda

Centar grada u znaku cveća

Na tradicionalnom vašaru  cveća, Garden flora, Subotičani  po 11. put mogu da uživaju u bojama i mirisima raznovrsnog cveća. Vašar je organizovalo Udruženje seljaka Subotica, a biće otvoren do nedelje 28.aprila.

Šetalište Trga republike na par dana pretvoriće se u oazu cveća. Na vašaru se direktno od izlagača, koji su ujedno i proizvođači, može kupiti raznovrsno cveće i dobiti savet kako ga negovati i održavati. Jedan od izlagača, Erika Sekelj, na vašaru učestvuje od prve godine. Kaže da je organizacijom i prodajom zadovoljna, pogotovo jer je sad sezona kupovine i sađenja sveća.

Iz Bajmoka na ovu manifestaciju svake godine dolazi Silvija Bezdan, koja se uzgojem cveća bavi već 23 godine.

Među šarolikom ponudom, izbor Mire Maran  pao je na begoniju, šefleru i drvo života.

Na vašaru se predstavilo 23 proizvođača cveća, od kojih je većina iz Subotice i okoline, ali ima ih i iz Sombora, Apatina, Sente i Bačke Topole, objašnjava organizator. Dodaje i da je lepota bavljenja ovim poslom u tome što se obavlja s ljubavlju.

Osim ljubitelja cveća iz Subotice, na vašar dolaze i organizovane grupe, među kojima su i gosti iz Holandije, odaje nam Aprad Kiš. Garden flora postala je turistička atrakcija, koja osim cveća, posetiocima nudi i propratni sadržaj u vidu slatkiša, kraft piva i soda vode.

Ostale vesti iz ove kategorije