RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Adam Kovač i Luca Janoši pobednici ITF turnira

Vlado Šućur | 30. april 2019. | 12:51 | Sport

Adam Kovač i Luca Janoši pobednici ITF turnira

ITF turnir u organizaciji TK Spartak okončan je pobedom domaćeg tenisera, Adama Kovača i novom titulom Luce Janoši iz Mađarske u ženskoj konkurenciji. Turnir je okupio talentovane juniore iz celog sveta a publika je tokom sedam dana mogla da uživa u kvalitetnim mečevima.  Teniser Spartaka, Adam Kovač, do titule je stigao pošto je već na samom početku kvalifikacionog dela uspeo da savlada prvog nosioca iz Kine, da bi potom bio bolji od tenisera iz Poljske a u finalu je savladao zemljaka, Marka Topa sa 6-4 i 6-3.

Luca Janoši je opravdala ulogu favorita pošto je pre početka turnira bila najbolje rangirana teniserka. Što se tiče takmičarki iz Srbije najviše je pokazala Tijana Sretenović  koja je kao jedna od najmlađih teniserki uspela da se domogne finala. Tu je poražena od pomenute Janoši sa 6-4 i 6-3 po setovima  ali je na turniru u Subotici najavila visoke domete u budućnosti. 

Veliko interesovanje igrača iz različitih zemalja svedoči o kvalitetu i dobroj organizaciji. Predsednik  TK Spartak, Milan Vučković istakao je da organizatore raduje kvalitet prikazanih igara i sve veći broj takmičara iz naše zemlje koji poslednjih godina stižu do same završnice turnira.

Ostale vesti iz ove kategorije