RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Otvoren Internet park u Gerontološkom centru

Nina Kovačević | 7. maj 2019. | 13:36 | Društvo

Otvoren Internet park u Gerontološkom centru

U Gerontološkom centru Dudova šuma otvoren je Internet park namenjen korisnicima  i gostima centra. Stvaranje Internet parka koji poboljšava kvalitet života korisnika, a koji je donacija Telekoma Srbije, podržala je Pokrajinska Vlada.

Naša sugrađanka, Margita Karas ima 69 godina, i  pune tri godine koristi internet na računaru.  Kako kaže, mnogo joj znače časovi koje u Gerontološkom centru  pohađa jednom nedeljno, a  internet joj služi da se čuje sa rodbinom iz inostranstva, da čita i igra igrice.

Direktor Gerontološkog centra, Nenad Ivanišević pohvalio je saradnju Pokrajinske Vlade, Telekoma i uključivanje Fondacije „Tijana Jurić“ i naglasio da je rezultat Internet park, koji će koristiti velikom broju ljudi.

Prema rečima pomoćnika sekretara za socijalnu politiku, Predraga Radovića,   uvođenjem interneta za sve korisnike centra radi se na podizanju kvaliteta života čime je Gerontološki centar u Subotici za korak ispred drugih.

Iz Telekoma Srbija poručuju da je ovo jedna u nizu akcija u kojoj timski učestvuju kao društveno odgovorna kompanija, a efekat koji je postignut ocenjuju kao dobar.

Da stanari Gerontološkog bezbedno „surfuju“ internetom, pobrinula se Fondacija „Tijana Jurić“, koja je održala obuke.

Korisnici centra su pripremili reviju kojom su predstavili uređaje koje koriste u komunikaciji i futrole za telefone koje će od danas često koristiti. Internet park osim korisnika Gerontološkog centra i gostiju, mogu da koriste i svi oni koji „uhvate signal“.       

Ostale vesti iz ove kategorije