RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Mladi su „Novi lideri“

Nina Kovačević | 7. maj 2019. | 13:50 | Društvo

Mladi su „Novi lideri“

U organizaciji „Aiesec-a“ održana je konferencija „Novi lideri“ na Otvorenom univerzitetu, na kojoj su zainteresovni mladi imali prilike da čuju iskustva lidera iz okruženja. U sklopu susreta održana je i radionica u kojoj su budući lideri imali priliku da steknu veštine koje će im biti  neophodne u poslovnom svetu.

Među predavačima na konferenciji, našao se i preduzetnik Željko Crnjaković, koji je mladim ljudima preneo svoja iskustva, a  između ostalog istakao je pozitivne i negativne strane preduzetništva, kojim se u našem gradu  uspešno bavi nekoliko godina. Prema njegovom mišljenju najveća prednost preduzetništva  je što se ljudi bave onim što vole, a među izazovima se nalaze produženo radno vreme i nestabilne finansije zbog obima posla koje diktira tržište.

Konferencija koja se održava širom naše zemlje, u Subotici održana je po drugi put sa ciljem da se mladi pokrenu, motivišu, usmere i ohrabre da unaprede svoje poslovne veštine, razviju i realizuju ideje u budućnosti, poručio je Bane Maksimović, predsednik Aiesec-a u Subotici.

Organizacija „Aiesec“ je najveća globalna organizacijakoju vode mladi, svoje aktivnosti sprovodi  u preko 120 zemalja. Konferencija „Novi lideri“ u našoj zemlji se održava od 2006.godine.

Ostale vesti iz ove kategorije