RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

SNS: Saopštenje DS-a obiluje neistinama

Redakcija TV Subotica | 9. maj 2019. | 14:53 | Politika

SNS: Saopštenje DS-a obiluje neistinama

Reagujući na saopštenje GrO DS-a, oglasio se GrO SNS-a, saopštenjem koje u celosti prenosimo:

„Saopštenje  lokalnog odbora Demokratske stranke u Subotici  u vezi sa  Akva parkom na Paliću toliko sramotno obiluje neistinama  da zapravo na pravi način oslikava  delovanje DS-a na lokalu i nedostojno je ozbiljne političke stranke.

Izjava da je tokom 2012. godine tadašnja gradska vlast pokrenula projekat izgradnje Akva parka i velnes centra na Paliću predstavlja najblaže rečeno laž, osim ako se pod pokretanjem projekta ne računaju izjave nekolicine tadašnjih čelnika DS-a da bi takav projekat „bilo dobro pokrenuti“, date nakon što su neradom i neznanjem tokom niza godina učešća u vlasti doveli do potpune zapuštenosti i propadanja turizma na Paliću. U to su se i sami građani mogli uveriti, jer niti su projekat  izradili, niti su sredstva  obezbedili.

Štaviše, urbanističko-arhitektonski konkurs koji je sproveden 2013. godine  bio je potpuni promašaj,  jer njegovi rezultati nisu bili obavezujući za potencijalne investitore. Konkurs se nije odnosio konkretno na izgradnju Akva parka i velnes centra,  već isključivo  na investiranje u hotelske sadržaje. To je, u stvari, bio samo potez koji je trebalo da zamaskira dugogodišnji nerad DS-a na polju razvoja turizma.

Od 2016. godine u Palić je, u infrastrukturu i sređivanje objekata, uloženo preko 200 miliona dinara, i to mimo projekta Akva parka i spa centra čija je izgradnja vrednosti preko milijardu dinara, i za koji su obezbeđena sredstva.

Odlična saradnja sa svim nivoima vlasti i rezultati toliko vidljivi u poslednje dve godine, trn su u oku tvorcima gomile neuspešnih projekata  o koje se saplićemo u užem centru grada prolazeći pored   „čudesnih vodopada“  na Trgu Zorana Đinđića plaćenih 700.000 evra  ili Zelene fontane.

Šta je osim priče i demagogije za razvoj Palića učinila DS i koliko je sredstava obezbedila kako bi pomogla posrnuloj turističkoj privredi?

Gubitak svih moralnih načela i ono malo političke korektnosti  i dostojanstva koliko su branili ćutanjem, sada su izgubili ovakvim sramnim saopštenjem koje nema ni dodira sa istinom, ali verovatno ima dodira sa novoizabranim rukovodstvom koje je želelo da „pokaže zube“, a pokazalo je  samo amaterizam u delovanju.

Ova gradska vlast direktno je zaslužna što se u Suboticu do sada slilo preko 3 milijarde dinara za završetak kapitalnih investicija, pa je više nego evidentno  da na pragu godine u kojoj završavamo  kapitalne projekte,  Demokratska stranka  pokušava da  sebi  pripiše nezaslužene zasluge i ideje koje nikada nisu odmakle dalje od mrtvog slova na pairu ili izjave u kameru.“

 

 

 

 

Ostale vesti iz ove kategorije