RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Poljoprivreda

Kompanije iz Subotice izlagači na Sajmu poljoprivrede

Sanda Mileusnić | 16. maj 2019. | 13:09 | Poljoprivreda

Kompanije iz Subotice izlagači na Sajmu poljoprivrede

Najveći  agro-biznis događaj u ovom delu Evrope, Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, održava se po 86. put. Ove godine okupio je preko 1.500 izlagača iz 32 zemlje, među kojima su bile i firme iz Subotice,  Des i Euro Petrol.

Kompanija Des, koja se bavi proizvodnjom kazana, na Sajmu izlaže već dugi niz godina, a njihov  prvi uređaj za pečenje rakije proizveden je davne 1961.godine, od kada su neprestano usavršavali svoje proizvode i razvijali asortiman ponude u skladu sa potrebama potrošača. Odzivom kupaca i brojem prodatih kazana i na ovogodišnjem Sajmu zadovoljni su, uprkos lošim vremenskim  uslovima.

Posetioci Sajma imali su priliku da vide i novitete ove kompanije, naime u skladu sa svetskim, ali i domaćim trendovima rasta proizvodnje džina, predstavljen je kazan za proizvodnju ovog alkoholnog pića. Tu je i premium kazan za pečenje rakije od 500 litara iz koga izlazi gotov proizvod bez potrebe prepecanja.  Des je takođe i ovogodišnji dobitnik Zlatnog pehara Novosadskog sajma.

Od 1996.godine kada je otvorio svoju prvu benzinsku stanicu, Euro Petrol se proširio i sada ih ima 25 širom Srbije, kao i 5 auto gas stanica. Na ovogodišnjem Sajmu nastupaju sa kompanijom Agropanonka i sponzori su njihovih kupaca traktora. Korisnike Euro Petrolovih agrokartica takođe očekuju pogodnosti prilikom kupovine ekspert dizela, pa će ga za vreme trajanja sajamskog popusta plaćati po ceni običnog euro dizela.

Euro Petrol je sa Sajmu potpisao Sporazum o saradnji sa Garancijskim fondom AP Vojvodina, sa ciljem podrške programu lojalnosti „Klub-a prijatelja“.

Sajam poljoprivrede otvoren je 11. i trajaće do 17. maja, a tokom 86 godina postojanja ugostio je  više od 7.000 stranih i 100.000 domaćih proizvođača, kao i deset miliona posetilaca koji su prošli kroz njegove kapije.

Ostale vesti iz ove kategorije