RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Ideje na preduzetničkoj obuci impresionirale predavače iz Linca

Nina Kovačević | 17. maj 2019. | 13:59 | Društvo

Ideje na preduzetničkoj obuci impresionirale predavače iz Linca

U prostorijama Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera održana je prezentacija rada petodnevne preduzetničke obuke u sklopu projekta „CHANGE YOUR MIND – CITIZENS IN CHARGE“ koji ova visokoškolska ustanova realizuje u saradnji sa Akademijom za političko obrazovanje i demokratizaciju iz Linca. Na prezentaciji su prikazani rezultati rada polaznika radionice, dodeljeni sertifikati i predstavljene  uspešne preduzetničke priče iz Austrije i našeg grada.

Andrijana Berisavljević koja živi na Paliću, kaže da je zadovoljna održanom obukom o preduzetništvu i veštinama koje je stekla. Biznis ideju o dodatnim aktivnostima-koje se izvode napolju namenjene za ljude koji žele da se opuste, smanje stres i aktivno uživaju,  pokušaće da pokrene u našem gradu.

Prema rečima jedne od predavača iz Linca, ideje naših sugrađana su za pohvalu,a pozitivno je iznenađena njihovom motivacijom. Polaznici su bili veoma aktivni i zainteresovani tokom obuke, a ono što je važno jeste da te svoje ideje pokušaju da realizuju po uzoru na pozitivne primere prakse iz Austrije.

-Ovo iskustvo je bilo divno za nas,   saznale smo  da u Srbiji postoji  mnogo  žena koje su zainteresovane  za pokretanje poslovnih projekata, one  imaju mnoštvo zanimljivih ideja i veoma  su obrazovane. Ipak im je potrebna pomoć  da uvide da su dovoljno dobre i da čuju kada im se kaže da su njihove ideje  zaista odlične.Motivacija učesnika je bila inpresivna!

Prema rečima Gordane Vukov Ciganjik, saradnice za odnose sa javnošću, predavači su u cilju razvoja preduzetništva, polaznicima obuke  približili termin citizens in charge odnosno predočili šta znači biti aktivan građanin. Pored  besplatne petodnevne obuke na engleskom jeziku, sa istim ciljem  održana je i radionica za žene ,,Skrivena snaga žene“.

U Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera,  sutra će biti održano predavanje o preduzetništvu, namenjeno profesorima fakulteta.

Ostale vesti iz ove kategorije