RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Maturska ekskurzija se pamti do kraja života

Nina Kovačević | 23. maj 2019. | 13:52 | Društvo

Maturska ekskurzija se pamti do kraja života

Učenici Politehničke škole pamte i rado pričaju o maturskoj ekskurziji na koju su išli tokom prvog polugodišta. Posetili su severnu Italiju, a impresije koje su stekli kao i druženje pamtiće do kraja života.
Maturanti koji su sa nama podelili  utiske sa ekskurzije  bili su saglasni u tome da im je to iskustvo obeležilo završnu godinu i da će ga pamtiti do kraja života. Italija im se veoma dopala, Venecija, Verona, Firenca i Trst bile su samo neke od lokacija koje su ih oduševile tokom tih nekoliko dana, a imali su priliku da ono o čemu su učili na časovima teorije vide i u praksi.
Profesorka koja je svoj razred od 21. učenika, prvi put vodila na matursku ekskurziju, kaže da joj je u obavljanju tog izuzetno odgovornog i izazovnog zadatka značilo što su učenici tokom godina naučili kako da se ponašaju na ekskurzijama. Dodaje da je važno učenike voditi na ovakvo putovanje, a da se dogovorom i uzajamnim poštovanjem vešto izbegnu potencijalni problemi.
Direktor Politehničke škole, Iso Planić, predočio nam je da ekskurzija ima tri cilja, prvi se tiče edukacije učenika, drugi socijalizacije, dok je treći rezervisan za odmor i rekreaciju učenika.  Odluka o destinaciji predstavlja dogovor između roditelja, učenika i zaposlenih u školi, a posebna pažnja posvećuje se tome da shodno mogućnostima, izabranu destinaciju  može da poseti  što veći broj učenika.
U Politehničkoj školi učenici prvog drugog i trećeg razreda na ekskurziji obilaze predele naše zemlje, posećuju brojne sajmove, a maturanti su u proteklim godinama tokom septembra i oktobra posetili Italiju, Češku, Austriju Grčku i Španiju.

Ostale vesti iz ove kategorije