RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

„Sačuvajmo pluća grada“

Nina Kovačević | 24. maj 2019. | 13:53 | Društvo

„Sačuvajmo pluća grada“

Park Dudova šuma bio je mesto javne akcije pod sloganom „Sačuvajmo pluća grada“ čiji je organizator bio Školski centar  sa domom učenika „Dositej Obradović“. Tokom akcije,  srednje i osnovne  škole, javna preduzeća i ekološke organizacije predstavili su edukativne i kreativne ekološke radionice namenjene deci osnovnoškolskog uzrasta kojih je bilo oko stotinu.

Učenici  OŠ „Dositej Obradović“, rekli su nam da vole parkove i da se često i rado  igraju u njima. Mališani kažu da su o važnosti očuvanja životne sredine učili i u školi.

Prema rečima koordinatorke ekološkog tima ŠC „ Dositej Obradović“, Nine Stojanović, u sklopu programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ kroz   ekološke i edukativne radionice, ozelenjavanje školskog dvorišta i javnu akciju želi da se podigne svest o važnosti očuvanja parkova, koji su „pluća“ grada.

U akciji „Sačuvajmo pluća grada“ , učešće je uzelo i i JP „Palić -Ludaš“ sadeći biljke zajedno sa decom. Osim biljnih vrsta sadnica, među kojima su neke donete sa zaštićenih područja, deca su imala priliku da prave kućice za ptice.

U našem gradu postoji pet parkovskih površina,  na 75.000 kvadratnih metara  koje uređuje tim  JKP „Čistoća i zelenilo“.  Uglavnom sade lisne i cvetne vrste koje usklađuju sa secesijskim stilom grada.

Povodom Evropskog dana parkova svi učesnici  se slažu da u parkovima  treba provoditi što više vremena,vodeći računa o očuvanju životne sredine.

Ostale vesti iz ove kategorije