RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Pozlatio se kotlić na Paliću

Nina Kovačević | 27. maj 2019. | 13:29 | Turizam

Pozlatio se kotlić na Paliću

U sklopu manifestacije „Urbanovi dani“, u subotu je održana manifestacija „Zlatni kotlić Palića“ u organizaciji  USR Tisa 105 Padej i suorganizaciji preduzeća „Park  Palić“.  Svoje kulinarsko umeće predstavilo je 60 ekipa  iz naše zemlje i inostrasntva, koji su se takmičili u pravljenju riblje čorbe. Kotlići, riba, vino, dobro raspoloženje i druženje učesnika obeležili su takmičenje u kome je zlatni kotlić ove godine osvojila ekipa Baranja iz Kneževih Vinograda iz Hrvatske.

Jedan od šezdeset kotlića kraj jezera Palić bio je i kotlić Gorana Šobića iz Novog Sada koji učestvuje drugi put. Smatra da je organizacija odlična, a da je ugođaj kraj vode jedinstven i  omogućava da se skuva najbolja riblja čorba za čije pravljene je presudno korišćenje više vrsta riba.

Riblja čorba i vino su nerazdvojivi, a konkurencija u pravljenju tzv „Fish paprikaša“ bila je izuzetno jaka, ističu zadovoljni organizatori koji ovu manifestaciju na Paliću organizuju šesti put. Ove godine interesovanje učesnika bilo je izuzetno, a manifestacija je zaintrigirala veliki broj prolaznika i turista. Manifestaciju su podržali Ministarstvo turizma i iz Sekretarijata privrede i turizma AP Vojvodine. 

Ostale vesti iz ove kategorije